0%

Corita Thissen

Corita Thissen


Corita Thissen – Villa-Vitalis – Mijn verhaal

 

In mei 2017 was ik bij de huisarts en bleek dat ik risico liep op hoge bloeddruk. Het advies was afvallen, een kilo of 7-8 zou al helpend zijn. Ik dacht dat ik dat wel voor elkaar zou krijgen, maar dat bleek niet zo te zijn...

 In het voorjaar van dit jaar heb ik besloten dat ik hulp nodig bij het verbeteren van mijn gewicht en conditie. Ik was het zat dat ik, ondanks het feit dat ik steeds minder ging eten, toch maar bleef aankomen. En die bloeddruk spookte door mijn hoofd. Beter afvallen dan medicatie gaan nemen.

Bij mijn proefles op 31 mei was duidelijk dat de aanpak me wel kon bevallen. Mijn eerste doel: 20kg afvallen. Medewerker gaf aan: 10 kg in 3 maanden en 10 kg in de rest van het jaar. Wat me over de streep trok, was de duur van de training. 27 minuten per week, dat kon ik, als niet-liefhebber van sporten, wel opbrengen.

Dus: aan de slag en meteen voor 2 jaar het contract vastgelegd om een stok achter de deur te hebben. Mijn gedachte: dan heb ik een jaar langer om me een nieuwe eetgewoonte eigen te maken. Ook bewust veel mensen verteld dat ik dit ging doen, als extra stok (je wilt immers niet afgaan).

Menu's bestuderen, lekker handig, digitaal en aan te passen aan eigen smaak. Een goed houvast ook. Even wennen aan het wegen van de ingrediënten. Maar al snel een verbluffend resultaat in het afvallen.
 

Het eerste doel: 10kg in de eerste 3 maanden makkelijk behaald. En een leuke beloning van Alex in de vorm van een cadeaubon voor nieuwe kleding! Opsteker, net als alle complimenten van iedereen om me heen! Dat geeft moed voor het vervolg!
 

Ik had nooit gedacht dat het zo zou gaan lopen. Op eigen kracht lukte het afvallen niet, maar met de aanpak in deze sportschool wél.

Super! Ik ga gewoon door. Op naar de -20kg.

Dank aan de medewerkers van Villa-Vitalis en Alex voor jullie support!

Corita Thissen

{page_name}